петък, юни 21, 2024
Начало > Туризъм и Екскурзии > Да изберем ли Мармарис за място на следващата ни почивка?

Да изберем ли Мармарис за място на следващата ни почивка?

почивка мармарис

Турция е една от популярните дестинации избирани от българските туристи. Тя е наша съседка и това, че може бързо и лесно да се доберете до хубавите курорти е един от плюсовете, които карат хората да се насочат натам. Природата е невероятно красива, а климатът по-топъл от този при нас. Това е предпоставка за по-дълго лято. В момента впечатление правят офертите, които ви приканват да отпътувате към Мармарис почивки на добри цени. Курортът е много известен и предпочитан. Щом научите още малко подробности за мястото със сигурност ще пожелаете да отдъхвате именно там.

По какви критерии да изберем дестинацията за своята почивка?

Щом настъпи моментът да обмислите вашата следваща почивка има определени критерии, на които трябва да отговаря съответното място. Повечето хора се интересуват от климата на дадена държава, от това на какво ниво е обслужването, има ли интересна и разнообразна природа. Любителите на морето държат на просторните и добре уредени плажове.

Българите често предпочитат Мармарис именно заради прекрасната природа и гори, които са в близост до морето. Не е за пренебрегване възможността да сте настанени в луксозен хотелски комплект с включен all inclusive. Това са най-добрите условия за една истинска почивка, защото не мислите за изхранването си има изобилие от всичко. Близостта до нашата страна също е водещ фактор в избора на екскурзиантите. До Турция може да се стигне с автобус или самолет в зависимост от това какъв пакет туристически услуги сте предпочели. Няма да е нужно да носите някакви специални документи освен задграничен паспорт, което прави подготовката за пътуването много по-лесна.

Какво интересно ни очаква в Мармарис?

Турция е огромна страна, в която има много какво да се види. Ако тази година сте решили да посетите Мармарис ще останете силно впечатление от възможностите, които това ви дава. Този любим за мнозина турски курорт ще ви предложи богата програма от исторически и културни мероприятия. От TravelEssence ще ви дадат няколко идеи за места, които е добре да разгледате по време на вашата почивка в Мармарис:

турция мармарис
  • пристанището – разгледайте множеството яхти акостирали в пристанището на Мармарис. По крайбрежната алея бихте могли да се разходите да разгледате малките магазинчета и да посетите някое заведение. Мястото е оживено и ще ви допадне приповдигнатата атмосферата;
  • планините – една допълнителна екскурзия ще ви отведе по интересните планински пътеки, за да видите красивите водопади. Панорамните гледки заслужават вашето внимание и ще ви останат само хубави спомени;
  • направете разходка по река Далян – лодките преминават през реката от двете посоки и отвеждат туристите покрай различни скални гробници, папрат и плажа на морските костенурки;
  • островът на Клеопатра – докато сте на почивка в Мармарис може да отделите един ден, за да направите екскурзия до острова на Клеопатра. Мястото е като излязло от картичка с великолепен плаж кристално чиста вода и бял пясък. Тук ще разгледате амфитеатър, старинни руини и останки от църква;
  • танцуващите фонтани – вечерно време може да се насладите на прекрасна гледка при която водните струи танцуват в такт с музиката. Във фонтана има красива статуя на русалка;
  • водните паркове – не пропускайте да отидете до водните атракции, които се отличават със своите размери и гарантирани забавления. Голяма част от хотелските комплекси също имат аквапаркове на своите територии.

Почивката на Мармарис може да бъде много вълнуваща и разнообразна. Ако съчетаете релакса и почивката край плажа с различни допълнителни екскурзии и активности ще прекарате много добре и ще се чувствате наистина отпочинали след прибирането си.

Кои месеци са предпочитани за почивка в Турция?

Хората, които са посещавали турските курорти знаят, че още от началото на юни започва летния сезон. В този период водата е вече 22 градуса и туристите спокойно могат да се наслаждават на различни летни забавления. Топлото време тук продължава до края на октомври и това е причината голяма част от хората да планират именно за есента своята почивка в Мармарис.

Така удължавате лятото и си подарявате още положителни и топли емоции. Дори да дойдете в Мармарис през зимата, пак ще има какво да правите и почивката ви няма да бъде напразна. Тъй като не са необходими никакви специални документи и визи във всеки един момент можете да решите да отпътувате за Турция.

Да изберем ли организирана почивка с туристическа агенция?

Професионалните туристически компании вече са проверили хотелските комплекси и имат добри отношения с тях през годините. Няма защо да търсите къде да се настаните и да планирате пътуването си след като всичко може да бъде организирано изключително професионално. Може да избирате между самолетен или автобусен транспорт, за да пътувате до Мармарис.

Ако изберете да се доверите на туроператор ще имате богат избор от хотели с различни условия за настаняване. Много от хората предпочитат офертите за ол инклузив и ултра all inclusive. След като пътувате организирано до Мармарис с вас има представител на български език, който ще ви информира за всички интересни екскурзии, които може да посетите допълнително. По този начин се чувствате много по-спокойни и се отдавате на истински релакс, без да се тревожите за различни незначителни неща.