петък, май 24, 2024
Начало > Интериорни Новини > Модернизиране на отоплителните инсталации с алуминиеви радиатори

Модернизиране на отоплителните инсталации с алуминиеви радиатори

радиатори алуминиеви

Иновациите при отоплителните инсталации днес са изключително модерни и осъвременени. Идеята е да се намери идеалното и рентабилно решение, с което дома ще може да получи ефективност по отношение както на отоплението така и на охлаждането. Знаете ли, че все повече домакинства от София залагат на възобновяемите източници и изграждат моделни инсталации с радиатори, които гарантират оптимизиране на месечните разходи за електроенергия. Всъщност различни са способите за захранване на една цялостна система, о важно за осигуряването на отопление и охлаждане на дома са вида на радиаторите и гарантираното качество за монтаж. Днес ще представим една от водещите фирми в София, които от над десет години се занимават с широк спектър водопроводни услуги, включително и ремонт, подмяна и монтаж на радиатори.

Ефективни и модерни радиатори

ВиК Хелп София е от отговорните и амбициозни компании, които се водят от новостите в сектора и се ангажират с подобряване на инсталации и изграждането на нови. Едни от моделите, които се считат за най-ефективни и иновативни са именно радиаторите, изработени от алуминий. Техните преимущества се дължат на някой основни качества на метала, а именно:

 • Много добра топлопроводимост;
 • Лесна обработка на материала и постигане на естетичен визуален ефект;
 • Възможност за оцветяване в желания нюанс, така че да се създаде една комфортна и естетична обстановка;
 • Лекота на материала. Факт е, че алуминия е най-лекия метал, който може да бъде монтиран както на стени така и тавани и по-леки конструкции.

Алуминиевите радиатори, които се препоръчват от ВиК Хелп София се свеждат до два основни типа – панели и глидери. Приоритетите и на двата типа радиатори са в това, че в зависимост от желанието на клиентите се предлагат в разнообразни размери. Така щи можете да заложите на такива, които напълно дискретно да се адаптират към подходящите за позиционирането им места.

Етапи и правила за монтиране на радиатори

В зависимост от сложността на ремонта или се налага изграждане на нова инсталация се изготвя съответния план за действие. Няма фирма, предлагаща услуга, свързана с отоплителната система, която да предприеме действия на хаос. ВиК Хелп разчита изцяло но опита на своите специалисти и определено постига невероятен успех в изготвяне и реализиране на проекти, касаещи намаляването на разходите по отопление и охлаждане. Радиаторите са съществен елемент в цялата картина и това предполага висока отговорност и познания при тяхното инсталиране.

Основните стъпки, които се вземат предвид с цел гарантиране на ефективност и рентабилност са следните:

радиатори
 • Оглед. От ВиК Хелп София предлагат на клиентите си безплатен оглед за да се анализира и изчисли на мястото КПД от съответните видове радиатори;
 • Съставяне на план за действие;
 • Избор на радиатори – глидери или панел в зависимост от интериорния облик на помещенията. При нужда се изработват радиатори в конкретни размери;
 • Демонтаж на старите отоплителни тела;
 • Почистване на пътищата, през които преминава топлата или охладената вода;
 • Монтаж на нови радиатори, подмяна на връзки, поставяне на спирателни и ревизионни кранове и т.нат.;
 • Обезвъздушаване. Много съществен момент, който е задължителна процедура при отоплителните инсталации, работещи с радиатори;
 • Тестване за наличие на течове и правилно функциониране на инсталацията;
 • Въвеждане в експлоатация с изготвяне на нужните протоколи и гаранции.

Схемата на работа, която се спазва от опитните професионалисти е съсредоточена върху конкретни правила. За да бъдат максимално удовлетворени потребителите от инвестирането нова иновативна система с радиатори, захранвана от различни източници е от съществено значение инсталацията да работи прецизно.

Ако все още изпитвате несигурност по отношение на това на какъв вид отопление и охлаждане а заложите можете да се свържете с екипа на ВиК София и да се консултирате по отношение на предлаганите варианти за монтиране на радиатори към камини на дърва, пелети и въглища, термопомпи, както и други енергийни източници.