петък, май 24, 2024
Начало > Други Новини > Как да организираме по-добре пространството в кухнята като използваме буркани за съхранение на подправки?

Как да организираме по-добре пространството в кухнята като използваме буркани за съхранение на подправки?

съдове за подправки

За всяко семейство е важно да подреди добре кухненското пространство, защото в него се съхраняват много неща. Това е и основната причина днес всички да избират модерно обзавеждане, състоящо се от различни по размер шкафове. Хранителните продукти, които са ви необходими за приготвяне на ястията, трябва да бъдат организирани по правилен начин в подходящи буркани за съхранение на подправки. Препоръчваме ви да си изберете модели с различен капацитет и дизайн, за да откривате бързо всичко, което ви е нужно и пространство да изглежда перфектно. Насочваме вниманието ви към каталога на магазин MOVI.BG, защото предлагат много интересни и оригинални варианти на достъпни цени.

Кои модели буркани за съхранение на подправки задължително трябва да притежавате?

Добре е да разгледате възможностите, които ви представят търговците и да определите, какви неща ще подреждате в новите съдове. Хубаво е, че се предлагат по-малки и по-големи варианти, защото има подправки, от които човек съхранява малко количество, но от други много повече. За да ви помогнем в избора ще представим различни модели, защото така много по-лесно ще се ориентирате във възможностите:

  • буркани за съхранение на подправки четири броя със стойка – практично и удобно, особено когато готвите и ви е необходимо да поставите няколко различни неща в ястието. Тези модели обикновено се предлагат с лъжичка за дозиране, за да се чувствате по-удобно и да не си цапате пръстите;
  • стъклен буркан за съхранение един литър – този вид контейнери са предпочитани, защото стъклото е изключително хигиенично и стилно. Моделът може да бъде изчистен и прозрачен, но също така да има красива декорация. Подходящо е в него да поставите брашно, макаронени изделия, ориз или боб;
  • овални кутии – удобни са и икономисват от пространството. В подобни съдове може да подредите различни подправки и хранителни продукти и да ги поставите долепени един до друг в шкафа до печката;
  • комплект буркани за съхранение на подправки върху стойка – благодарение на това допълнение може да монтирате стойката където ви е най-удобно, за да имате бърз и лесен достъп до подправките;
  • керамичен буркан с дървена лъжица – освен практичен той е и невероятно красив, защото внася много уют в кухненската зона. Това се дължи не само на декоративната му стойност, но и на материала от който е изработен;
  • магнитни буркани – могат да бъдат прикрепени удобно на хладилника. По този начин ще са на една ръка разстояние от вас, когато готвите.

Изберете модели от една серия за определени подправки или хранителни продукти и така по-лесно ще се ориентирате щом търсите нещо. Преценете къде ще разположи бурканите за съхранение на подправки, защото те трябва да са на удобно разстояние от вас и да не ви пречат, когато почиствате в кухнята.

Има ли точни правила за избор?

Сигурно се чудите, как точно да прецените, какви съдове да изберете онлайн. Според интериорните специалисти е добре да се насочите към определени контейнери, които са в близък цвят до кухненското обзавеждане. Така ще допълнят естетично обстановката и артикулите които притежавате ще изглеждат хармонично и стилно. Инвестирайте в здрави и качествени буркани за съхранение на подправки, защото е добре да ги използвате достатъчно дълго време.

Всяка домакиня ще се радва да притежава различени по размер и брой съдове за това ясно определете, какво точно ще подреждате. Препоръчваме ви да си направите предварителен списък, за да не пропуснете нещо важно.

Какви други съдове за съхранение се предлагат онлайн?

Артикулите, които използвате в кухненската зона са наистина разнообразни и е помислено максимално за вашето удобство. Погледнете тук https://movi.bg/sahranenie-na-podpravki и научете повече за характеристиките на отделните съдове. От каталога на MOVI.BG имате възможност да поръчате още:

  • интересни модели захарници – освен класическите стилни захарници от стъкло с красив дизайн и релеф, можете да изберете още пластмасови модели и такива със специални дозатори;
  • оливерници – те не се използват само в заведенията, където подправяте салатата непосредствено преди хранене, но и в домакинството. Зехтинът, оцетът, солта и пипера могат да бъдат прехвърлени в специални съдове и бутилки, които ще ви създадат много повече удобство;
  • солници – малки и симпатични те винаги трябва да присъстват на масата. Повечето контейнери притежават малки дупчици, с които дозирате много лесно.

Каква е ролята на бурканите и съдовете за съхранение?

Тези красиви и симпатични контейнери с различни размери нямат само декоративна роля, но и чисто практическа. Благодарение на тях много по-бързо дозирате и поставяте различни подправки и други продукти в ястията, всичко е защитено от влага и вредители. По този начин хигиената в кухненската зона е на много високо ниво, тъй като няма да има разсипани хранителни продукти никъде, което често е предпоставка за появата на различни вредители.

Като използвате контейнери за съхранение предпазвате не само нещата, които са вътре от замърсяване, но и шкафовете, за които сте дали не малко пари. Препоръчваме ви винаги след пазар да прехвърляте продуктите в специално избраните контейнери, за да си създадете една правилна хигиенна рутина, която ще направи ежедневието ви много по-удобно.